Petek Temizliği Nasıl Yapılır
Petek temizliği nasıl yapılır günümüzde gelişen teknoloji ile beraber tesisat problemlerinin çözümüde oldukça gelişmiştir. Petek temizliği bakımına ihtiyaç duyuyorsanız tıpkı sizde diğer müşterilerimiz gibi peteklerinizin ısınmamasından şikayet ediyor olabilirsiniz. Petek temizleme bakımı çok önemlidir ve kombinizin ömrünü uzatmasıyla beraber daha düşük doğalgaz faturası ödemenize olanak sağlar.
Peki petek temizleme nasıl yapılır soruna hemen geçelim, peteklerin temizliği profesyonel cihazlar ve kaliteli kimyasallar ile yapılmaktadır. Tabi burada sadece en iyi ürünleri kullanmak yetmez, İyi bir usta olmak çok önemldir. Firmamız Dere tesisat petek temizliği konusunda 15 yılı aşkın tecrübeye ve bir çok referansa sahiptir. Peteklerin bakımının yapılması demek az fatura ödeyip çok ısınmak demektedir. Bu bakım peteklerinizin ve kombinizin ömrü için oldukça önemlidir.
Evde Petek Temizliği Nasıl Yapılır
Evde petek temizliği nasıl yapılır, bu bakım işlemini kendiniz yapmak istiyorsanız kombi ve tesisat sisteminden orta derecede anlamak gerekmektedir. Evinizde bir takım alet edevat bulunması gerekiyor. Pense, ingiliz anahtarı, tornavida boru anahtarı vb. takımların olması gerekiyor. Bu araç gereçlere sahipseniz ve tesisat işlerini biliyorsanız bu yazımızı okuyup petekt emizliği bakımını yapabilirsiniz.
- Kombinizin altında bulunan kalorifer tesisatının vanalarını kapatın
- Kombinizin elektiriğini kapatın
- Banyonuzda bulunan havlupan veya peteği sökün
- 2 adet hortumu petek tesisatınıza bağlayınız ve su giderine bırakın
- Söktüğünüz peteklerin vanasını açın
- Kombinizde kapatığınız vanaları açın fakat elektirik kapalı kalsın
- kombinize su basınız
- Banyoda su giderine bırakığınız hortumlardan su geldiğini kontrol ediniz
- Su geliyorsa evinizde ki 1 petek açık kalacak şekilde diğer tüm petekleri kapatın
- Hortumları bağladığınız peteğin vanaları sürekli açık kalmalı
- Sadece 1 petek açık konumdayken banyoda ki hortumlardan kirli su gelecektir
- Bu kirli su temiz su gelene kadar aksın temiz su geldiğinde açık olan peteğin vanalarını kapatın
- Başka bir peteğin vanası açın bu işlemi tüm petekler bitene kadar teker teker uygulayın
- Kombiniz su basma vanasını kapatın
- Kombinizin altında borularda bulunan filtreleri de söküp temizlemeniz gerekmektedir.
Evde petek temizliği nasıl yapılır sorusunu adım adım sizler için anlattık. Tüm peteklerin temizliği bittiğinde sistemi tekrar eski hale çevirin. Banoda ki peteği tekrar bağladıktan tüm petekleri açık konuma getirin daha sonra kombinizden su basıncını tekrar arttırın. Bu basınç 1buçuk bar seviyesinde olması idealdir.
Kombinizi tekrar çalıştırmadan önce tüm peteklerin havasını alınız. Hava alma işlemi bittikten sonra kombi basıncı bir miktar düşmüş olacaktır. Kombinize tekrar su basın ve kombiyi çalıştırınız ve peteklere ısı geldiğini kontrol ediniz. Bu işlemi tamamen anlattığımız gibi yapmanıza rağmen petekleriniz hala ısınmıyor veya eviniz ısınmıyorsa mutlaka profesyonel destek almanız gerekmektedir. Profesyonel hizmet veren firmamız dere tesisat son teknoloji cihazlar ve alman malı kimyasallar kullanmaktadır.
Makinalı Petek Temizliği Nasıl yapılır
Makinalı petek temizliği yapmak uzmanlık ve tecrübe isteen bir iştir. Her cihaz alan tesisat ustası bu işi profesyonel olarak yapamaz. Petek temizliği hata kabul etmeyen bir iştir ve sonuçları müşteriyi memnun etmelidir. Petek temizliği makinasının özellikleride çok önemlidir çok az basınç vermemli ve çok yüksekte basınç vermemelidir. Petek temizliğini yapan ustanın kombiden iyi anlaması gerekir ve basınç kombie sıkışmadan işi çözmezi gereklidir. Tesisatta hiç bir kimyasal ilaç kalmamsını sağlaması gerekmektedir.
- Kombi ve tesisat vanaları kapatılmalı
- cihazın bağlanacağı petek sökülür ve cihaz sisteme bağlanır
- Tüm petekler kontrol edilir ve vanaları açılır
- İlaç sisteme dökülür ve 15 dakika tüm petekler açık şekilde devir daim yapılır
- Süre dolduktan sonra tüm petekler teker teker tekrar ilaçlanır
- Tesisata bağlanan hortumun birtanesi sökülür ve gidere tahliye olarak bırakılır
- Cihaz tekrar çalıştırılır ve tüm peteklerden ilaçlı us teker teker boşaltılır
- İşlem bitince kombinin filtreleri temizlenir ve çalıştırılır
Kalorifer Petek Temizliği Ne Zaman Yapılır
Petek temizliği nasıl yapılır ve ne zaman yapılmaldır. Tüm kullanıcıların kış aylarında aklına gelen ilk sorulardan biridir. Kısaca cevap vermek gerekirse petek temizliği 2 yılda 1 defa yapılması gerekilen bir bakımdır. Kalorifer petek bakımının avantajları ise tesisatınızın ve peteklerinizin ömrünü uzatır.
Yüksek doğalgaz faturası gelmesini önler ve eviniz daha düşük ısıda bile ısınır. Petek temizleme bakımı ile Düşük tutarlı fatura ödeyip daha çok ısınabilirsiniz.