Petek Temizleme

Petek temizleme bakımı 2 yılda 1 defa yapılması gerekilen periyodik bir bakımdır. Firmamız Dere Tesisat’ın tecrübeli ustaları petek temizleme bakımını tıpkı bir araba motoruna on bin kilometre bir yapılan bakıma benzetmektedir.  Bu temizlikte önemli olan işi profesyonel cihaz ve kimyasal kullanarak yapılmasıdır. Asit ve çözelti değerleri peteklere uygun olmayan kimyasallar kombinize ve peteklerinize zarar vermektedir. Ucuz ve kötü maddenin kimyasalın üretiminde kullanılması sonucu müşteri ucuza petek temizleme işlemi yaptırmak isterken kimyasalın verdiği zarar masrafınızı çok üst düzeye çıkarmaktadır.

Petek temizliği cihazları basınç kuvvetiyle peteklerin dibine çöken, vanalarını tıkayan çamur ve tortuyu temizleyerek hattın açılmasını sağlamaktadır. Fakat bağzı durumlarda petekler çok uzun süre temizlenmediğinde çamur ve tortu zamnla taşlaşma yapmaktadır. Bu  taşlaşmayı çözmek gerçekten çok zor olabiliyor kullanılan kiyasal kaliteli ise sorunu çözebilirsiniz.

Uzun yıllar kullanılan peteklerin ve kombilerin zamanla bakıma, temizliğe ihtiyacı vardır. Bazı kişiler veya firmalar tarafından petek temizliği veya petek yıkama yoktur. Böyle bir çalışma fayda sağlamaz gibi anlamsız anlatımlar olabilir. Bu tür doğru olmayan yanlış bilgilere kesinlikle itibar etmemeliyiz.

Petek Temizleme

Petek Temizleme Yapılmalı Mı?

Petek temizleme ustamız müşterilerimize şunları aktarıyor  Peteklerinizi isterseniz temizletmeyebilirsiniz bu tamamen sizin tercihinizdir. Fakat temizlenmeyen petek sizler için az ısı ve yüksek fiyatlı doğal gaz faturaları demektir. Bunu göz ardı edip petek temizliği yapmaz iseniz verimli bir ısınma elde edemezsiniz. Bunun dışında kombinizin ömrünü kısaltırsınız. İçi çamur olan bir kombi suyu ısıtmak için ekstra gaz sarfiyatı yapar.

Kombi peteklerin kirliliğinden dolayı pompa, eşanjör gibi parçaları tıkayabilir ve bozabilir. Bu durumda çok yüksek fiyatlı arızlar çıkarabilir. Hatta yeni bir kombi almanıza bile sebebiyet verebilir. Bu sorunlar ile karşılaşmamak için kombi petek temizleme bakımını 2 yılda 1 defa yaptırmanızı öneririz. Ayrıca petek temizleme  net %30 doğal gaz tasarrufu sağlamaktadır.

Petek Temizleme Nasıl Yapılır?

Petek temizleme bakımı nasıl yapılır müşterilerimiz bu bakımı firmamızın nasıl yaptığını anlatacağız. Firmamız bu bakımda kimyasal ve cihaz kullanımı yapmaktadır.

  • Müşterilerimizin ev veya işyerlerine gittiğimizde başta kolarifer tesisatı, vanalar, kombi ve petekler gözden geçirilmektedir. Su damlatan veya tamir gerektiren işlem varsa analiz yapılıp bilgi verilerek işlem yapılır.
  • Gerekli kontroller yapıldıktan sonra Petek temizleme cihazımızı petek tesisatına bağlarız. Banyonuz’da bulunan havlupan’dan genellikle bu işlem yapılmaktadır. Banyonuzda havlupan veya petek yok ise kombinizden yada en uygun bulduğumuz petekten bu işlem yapılır.
  • Petek yıkama cihazı sisteme bağlanırken peteğiniz sökülür ve aşamada evinizin kirlenmemesine özen gösteririz ve işimizi titiz yapaya çok dikkat ederiz.
  • Cihaz sisteme bağlandıktan sonra kombinizi devre dışı bırakırız ve temizlik işlemi başlar.
  • Evinizde ki tüm petekleri tek bir noktadan diğer petekleri sökmeden cihaz ile temizleriz.
  • Petek temizleme işlemi en az 1 saat 30 dakika sürer, Peteklerin kirliliğine göre bu süre 2 saati geçebilmektedir.
  • Sistem kurulduktan sonra kimyasal sisteme ilave edilir ve kimyasal sayesinde kireç,tortu ve çamurlar derinlemesine temizlenir.
  • Peteklerin temizliği bittikten sonra Kombi filtrenizi’de temizleriz.
  • Petek temizliği işlemi tamamen bittikten sonra adresinzden ayrılmadan önce peteklerini çalıştırıp ısı verimini müşterimiz ile birlikte kontrol ederiz.
  • Müşterimizin peteklerimiz temizlik sonrasında gayet iyi ısınıyor onayı alınındıktan sonra sistemi müşterimize teslim edip adresinizden ayrılırız.

Yaptığımız bu işlemler sonucu müşterimizin her hangibi bir sorusu ve aklına takılan bir problem olur ise bizi 7/24 arayıp bilgi alabilir.

Petek Temizliği Ne Kadar Sürede Yapılmalı?

Petek temizliği bakımı tıpkı bir arabanın motoruna yapılan yağ bakımı gibidir. Peteklerde ise yapılan bu bakım çamurlaşmış ve taşlaşmış bu suyu tamamen temizleyip tahliye edilmektedir. Tesisattan atılan bu çamurlu ve kirli su yerine peteklerinize temiz su basılır ve ısı kaybı problemi çözülür. Doğalgaz faturasının yüksek gelmesi problemi çözülür.

Petek Temizleme bakımı 2 yılda 1 defa yapılması gerekmektedir. Bu sayede kombiniz ömrü uzar, yüksek fatura ödemezsiniz ve ısı veriminiz maximum artar.

Petek Temizlemenin Yaraları Nelerdir?

  • Kombinizi düşük derecede çalıştırsanız dahi yüksek ısı elde edersiniz.
  • Evinizde bulunan bütün kaloriferlerden yüksek ısı verimi elde edebilirsiniz.
  • Kombiye en uzak olan peteklerin bile kolaylıkla ısınmasını sağlarsınız.
  • Kombide meydana gelen doğalgaz sarfiyatında azalma meydana gelmesini sağlarsınız.
  • Kombi pompasının daha az çalışmasını ve dolayısıyla kombinin daha uzun bir ömre sahip olmasını sağlarsınız.
  • Petek koruyucu ilaçlar sayesinde peteklerin paslanmasını engellersiniz.

Petek Temizliği

Evde Petek Temizleme

Evde petek temizleme işi anlatımı basit uygulaması zor ve tehlikeli olabilmektedir. Evde petek temizleme için size ilk tavsiyemiz bu işi banyonuzda bulunan petek veya havlupandan yapmanızdır.

İlk olarak kombinizi kapatınız ve işlemi yapacağınız peteğinizin yanıan gidiniz. Peteğinizin vanalarını kapatınız ve peteği sökünüz. Peteğinizi sökerken altına bir kova koyun ve eski bir kaç parça bez yanınızda bulunsun. Petek temizleme işlemine artık başlıyorsunuz. Peteği söktüğünüz yere uygun bir adet hortum bağlamalısınız. Çoğu petek vanalarına 3/4  çıkışlı hortum olmaktadır. Kimisinde ise 1/2  çıkışlı olabiliyor sizde hangisi var ise ona uygun bir hortum bağlamanız gerelidir. Hortumu bağladıktan boşta olan ucunu herhangi bir su giderine veriniz.

Tavsiyemiz klozete bu suyu tahliye etmenizdir. Hortumu bağladığınız vanayı açın ve evde petek temizleme işlemine başlayalım. Hortum diğer ucu klozet veya başka bir su giderine verdikten sonra evinizdeki tüm petekleri açın. Peteklerinizi açtıktan sonra kombinizden su basıncını yükseltin. Tesisata bağladığınız hortumdan bastığınız su tahliye olacaktır. Kombiden bastığınız su önce açıl olan peteklerden dolanır. Tesisatta sirküle olan su söktüğünüz peteğe bağladığınız hortumdan tahliye olcaktır.

Evde petek temizleme işlemi tesisatın kirliliğine göre uzun süre bilir. Peteklerinizden kirli suyu tahliye ederken temiz su gelene kadar beklemelisiniz. Bu temizlik işleminde minimum 15 dakika beklemelisiniz, tesisatın büyüklüğüne göre çamurlu su biraz geç gelebilir. Artık çamurlu suyun tahliye edildiğine göre kombiden su bastığınız vanayı kapatınız ve hortumu söküp peteği tekrar yerine takınız.

Petek temizleme işleminde sona geldiniz, sökülen petek yerine takıldıktan sonra kombiden su basıncını 1buçuk bar seviyesine getirin. Söktüğünüz peteğin havasını kontrol ediniz petekten havayı su gelene kadar aldıktan sonra tekrar kombiden su sevyesini kontrol edin. Muhtemelen petekten hava alma işleminde basınç tekrar düşmüş olacaktır. Tekra su seviyesini 1buçuk bar seviyesine çıkarın ve kombinizi çalıştırın. Evinizde oda termostatı var ise termostatınız kapalı ise  lütfen termostatı açın ve petekleriniz ısınmasını bekleyin.

Evde kendi imkanlarınızla yaptığınız petek temizleme bakımı petekleriniz ısınıyor ise sizi bir süre daha idare edecektir. Fakat bu işlemi yaptıktan sonrada petekleriniz ısınmıyor ise mutlaka profesyonel hizmet almalısınız. Firmamız Dere Tesisat İzmir bölgesinde her mahalleye hizmet vermektedir.

 

Tıkla Ara