Kombi Su Kaçağı
Kombi Su Kaçağı
Kombi su kaçağı olarak bilinen kombi basınç düşmesi sorunu tahmin edildiği üzere bir kaçak durumudur. Kombi su eksiltmesinin iki alternatifi vardır bu durum kombilerin arızası sonucu ortaya çıkmaktadır.Tabi bu sadece birinci durum kombinin genleşme tankı arıza yaptıysa yani içinde ki hava eksiliyorsa eğer kombi basılan su ile eksilen havanın yerini doldurmaya devam eder. Kombi su kaçağı arızasını gidermek için kombi servisi çağırmalı ve kombinizin durumunu kontrol ettirmelisiniz. Kombinizin arızaya geçme sebeplerinin en başında zamanında yapılmayan kombi bakımı gelmektedir. Diğer sebepler ise, fabrikasyon, uzun çalışma ve anlık sebepten kaynaklana bilmektedir. Kombinizin altında bulunan doldurma musluğundan cihazın su basıncını 1 ile 2 arasında ideal olan 1,5 bara getirirseniz kombi çalışmaya başlayacaktır.
Kombi Su Kaçağı Arızası Tespiti
Kombinizin arızaya geçme sebeplerinin en başında zamanında yapılmayan kombi bakımları gelmektedir. Diğer sebepler ise, fabrikasyon, uzun çalışma ve anlık sebepten kaynaklana bilmektedir. Bunları sizler için açıklamaya çalıştık. kombi servisi Olarak Açıkları isek markası ve modeli fark etmeksizin, analog kombiler derece ışıkları kırmızı olarak yanıp sönerken arızayı belirtirken. Dijital kombiler de ise ekranda modele has arıza kodu verir. Kırmızı yanıp söner hangi derece ışığı ise bu analog kombide arızanın neden kaynaklığı hakkında bilgi verirken, Dijital kombilerde ise kodları arızanın neden kaynaklandığı hakkında bilgi verir. Kombi su kaçağı sorununu kombi servisleride çözemez ise geriye kalan son durum kalorifer tesisatıdır.
Kombi Su Basıncı Nasıl Ayarlanır?
- Kombi su basıncı düşük ise Yani 1 barın altını gösteriyor ise su basılarak ayarlanabilir. Su basma görevinde olan doldurma musluğu kullanılır. İdeal su basınç seviyesi bu şekilde ayarlanabilir. Ayar için kombiye su basma makalesini ziyaret edebilirsiniz.
- Kombi su basıncı yüksek ise Yani 2,5 veya 3 barın üzerinde ise fazla su tahliye edilerek ayarlanabilir. Bu durum için kombinize en yakın kaloriferin üst yan kısmını (hava alma müşürünü) açabilir oradan su alarak basıncı ideal konuma ayarlayabilirsiniz. Kombideki yüksek basıncı düşürme için dilerseniz linki tıklayabilir, işlem hakkında bilinçli olabilirsiniz.
Kombi Su Kaçağı Tesisat Tespiti
Kombilerin su basıncının düşmesi için bir çok nedeni olsa da en sık yaşanan durumlardan biri kalorifer tesisatının yerden geçen kalorifer tesisatının patlamasıdır. Tabiki de daire sahibi de bu durumdan hiç hoşnud olmayacak cebinden ise boşu boşuna tomarla para harcamak zorunda kalacaktır. Sürekli su eksilten kombi de ise kesinlikle kaçak vardır. Kombi su eksilmesi kesinleştikten sonra, arıza kombi genleşme tankında ise kombide ki arızanın giderilmesi gerekmektedir. Bar düşmesi hala devam ediyorsa kesin olarak kalorifer tesisatınızda kaçak vardır. Kalorifer tesisatlarındaki su kaçaklarının giderilmesi için iki yöntem vardır. Bunlardan biri elektronik cihazlar ve termal kamera ile su kaçağının yerini noktasal tespit edip kırarak yapmak. İkinci bir yöntem de son yıllarda çıkan bir kimyasal sayesinde bu problemi kafaya takmadan hallediyoruz. Hem de hiç bir yeri kırmadan, dökmeden. Kimyasal miktarı dairedeki tesisatın büyüklüğüne göre hesaplanarak sisteme eklenir. Birkaç gün çalıştıktan sonra kaçakların hepsini kapatmış olur. İşte her şey bu kadar sizin yapmanız gereken tek şey Dere Tesisatı aramak. Firmamızdan destek alarak günlerce size sıkıntı olan bu sorundan sizleri kısa sürede kurtarabiliriz.
Kombi Su Basıncı Düşünce Ne Yapmalı
Kombi su basıncı düşünce, mutlaka bir yerlerde kaçak vardır. Bu sızıntı görünebilir ya da görünmez. Kombi sık sık su eksiltiyor ise mutlaka tesisatta bir kaçak olduğu anlamına gelir. Peteklerin, vanaların ve kombinin alt kısmı dikkatli bir şekilde kontrol edilmelidir. Bu yerlerde bir sızıntı varsa mutlaka tamiri için bir tesisatçı çağrılmalıdır. Zemin altındaki tesisat borularında sızıntı varsa bu alt kat komşunuzun tavanından sızıntı yapacaktır. Bu gibi durumlarda termal kamera ile hizmet veren bir teknik servisten destek alınmalıdır.